Türkiye'nin Dijital Kütüphanesi HiperKitap Deneme Erişimine Açıldı

                 

Hiperkitap

 

Deneme Erişimi: 28.09.2020 – 30.11.2020

Hiperlink tarafından geliştirilmiş, akademisyenlerin ve öğrencilerin akademik bilgiye hızlı ve kolay erişebildikleri Türkiye’nin ilk dijital kütüphanesi olan HiperKitap’ta; tarihten edebiyata, matematikten felsefeye, sanattan mühendisliğe birçok konu başlığı altında 350’den fazla yayınevinin 24,000’den fazla e-kitabı bulunmaktadır. On binlerce e-kitabın yanı sıra HiperKitap; atlaslar, sözlükler, ansiklopediler gibi danışma kaynaklarını da içermektedir.

Kullanıcılar;

· HiperKitap’ta bulunan 24,000’den fazla e-kitabı online olarak görüntüleyebilirler.

· Bilgisayarlara, Android ve IOS destekli cihazlara ödünç alabilmektedirler. Böylece internet erişimine ihtiyaç duymadan, istedikleri yerde ve istedikleri zamanda e-kitaplardan yararlanabilirler.

· Temel ve detaylı arama seçenekleri, e-kitap içerisinde arama yapma, e-kitap üzerine not ekleme, otomatik kaynakça oluşturma, PDF olarak sayfa kaydetme, e-kitap ödünç alma ve kullanıcıların kendi e-kütüphanelerini oluşturabilmeleri gibi birçok özellik sunan HiperKitap ile kullanıcılar kendilerini fiziksel kütüphanede gibi hissedeceklerdir.

Türkiye'de 100'e yakın üniversite kütüphanesi tarafından tercih edilen HiperKitap veri tabanının içeriği Hiperlink tarafından derlenmektedir ve bu kaynak içerik ve teknoloji sağlayıcısı EBSCO Information Services’ın platformu üzerinden de erişime sunulmaktadır.

 

Erişim Linki

 

http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,uid&profile=ehost&defaultdb=e011tww

 

 

28.09.2020 |  Kütüphane Ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı