Proquest Ebook Central Veri Tabanı Deneme Erişimine Açılmıştır.

Proquest Ebook Central Veri Tabanı Deneme Erişimine Açılmıştır.

Deneme Erişim Bitiş Tarihi: 30.10.2023

Ebook Central içeriğinde şu anda 264.000 kitap yer almaktadır. Her yıl içerik %10 oranında büyümektedir. İçerik sadece sayısal açıdan değil ayrıca yayın kalitesi açısından da oldukça kuvvetlidir. Aşağıda görsel olarak da sizinle paylaştığım üzere içerikte en çok yayın bulunan ilk 3 yayıncı dünyanın en önemli yayıncılarıdır. Ayrıca Wiley ile olan özel anlaşmamız neticesinde içerikte yer alan 14.000 Wiley kitabı sadece ProQuest üzerinden erişilebilmektedir. İçerikte Tıp, İşletme, Mühendislik, Sosyal Bilimler, Mimarlık, İlahiyat ve daha birçok konu alanına yönelik kitaplar yer almaktadır. Ebook Central genel konulu bir elektronik veritabanı olmakla beraber içerikte farklı dillerden (Fransızca, Almanca v.b) kitaplara erişim sağlanmaktadır. Ebook Central aboneliği ile 3.400 adet textbooka erişim sağlanmaktadır.

 

Kitapların tamamına sınırsız erişim ile erişilebilmektedir. Kitapların tamamı masaüstüne indirilip internet ihtiyacı olmadan kullanılabilmektedir. Ayrıca kitap bölümleri pdf olarak masaüstüne indirilebilmektedir. Şu anda yaklaşık 36.000 kitap DRM-Free olarak tek seferde kitabın tamamı pdf olarak indirmeye uygundur. Kullanıcılar kendi oluşturacakları hesaplarına kitapları kaydedebilir ve bu kitaplar üzerinde not alıp vurgulama yapabilirler. Bu rakamın bu yıl içerisinde 40.000 DRM-Free kitaba çıkarılması planlanmaktadır.

 

Ayrıca Ebook Central abonesi kurumlarımıza yaklaşık 1.565.000 kitabı içeren DDA koleksiyonumuzu da ücretsiz olarak açmaktayız. Bu kitaplara kullanıcılar erişim sağlayıp hiçbir sayfa sınırı olmadan 5 dk süre ile okuyabilmekte ve arzu ederlerse platform üzerinde yer alan “İstek” butonuna tıklayıp bu kitapları kütüphaneden talep edebilmektedirler. Talep edilen kitaplar hemen satin alınıp 5 dk içinde erişime açılabilmektedir. Bu satin alımların ödemesi kütüphanenin yıl içerisinde talep edecekleri herhangi bir tarihte toplu olarak gerçekleştirilebilmektedir. Kullanıcılarınız alanlarında en son çıkan kitaplara da bu koleksiyondan erişebilecekleridir. DDA koleksiyonu için kurumun sadece Ebook Central abonesi olması yeterlidir. Bunun haricinde kurumun bu koleksiyon için herhangi bir ücret ödeme veya satin alma yapma zorunlulukları yoktur.

Erişim Linki:   https://ebookcentral.proquest.com/lib/sirnak-ebooks/home.action

22.09.2023 |  Kütüphane Ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı